Пандемията удари и бизнеса с пиратки в Кърджали

 Пандемията от коронавирус удари и бизнеса с пиратки в Кърджали. Продавачите на пиротехнически средства отчитат изключително слаба година, въпреки бума на сватби през лятото. В момента купуването на пиротехника за Коледа и Нова година е в мъртва точка. Очаква се тези дни пазара да се раздвижи ,но слабо.

  Продавачите са притеснени,че може да има ограничителни мерки за ползването на фойерверки в частни партита, така както обявяват в някои големи градове. Това ще срине още повече продажбите.

 Те възразяват,че фоерверките замърсяват въздуха.За час заря не може да се акумулира замърсяване равносттойно на това от автомобилите.Не издържа и обвинението,че се стресират животни.Това се отнася само до тяхното възпитание,коментират от бранша в Кърджали.

На противното мнение са мнозинството от кърджалийци,включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести.85,7% от респондентите са на мнение,че трябва да се ограничи ползването на пиротехнически средства на частни партита по новогодишните празници.7,1на сто са на противоположната позиция.Не могат да преценят 7,1 процента.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини