Кирил Петков: От днес трябва да засилим нивото на ваксинация

Министър-председателят Кирил Петков призова представителите на бизнеса да изискват зелен сертификат за своите служители. "Трябва да бъдем практични и от днес нататък да вдигнем нивото на ваксинация. Моята първа заповед в Министерския съвет ще бъде всеки да влиза със зелен сертификат. Надявам се, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси", каза Петков пред участниците във форума Powers Summit, който събира за диалог властта, бизнеса и гражданския сектор.

"Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът ни да бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище и болниците да не са пълни. Това е общо дело и споделена отговорност", коментира премиерът.

"Няма как да бъдем успешни в бизнеса и иновациите, ако здравеопазването не работи, ако работниците са болни, ако затваряме икономиката заради ниската ваксинация", допълни още той.

"България може да бъде лидер в някои сектори, а иновациите, които излизат от България, могат да станат пример как една малка държава в Източна Европа може да покори нисши и пазари", заяви премиерът Кирил Петков. "Имаме всички предпоставки да сме просперираща държава" ,отбеляза Петков пред участниците.

Той подчерта, че една от ключовите роли на новоизбраното правителство ще бъде да инвестира в образованието, за да може децата и подрастващите след време да бъдат адекватни на развиващия се пазар на труда.

"Държавата не създава добавена стойност. Нито политиците я създават, нито депутатите. Тя се създава от бизнеса. За да създава той висока добавена стойност, там трябва да бъдат младите учени. Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени и да създават добавена стойност. Тя да създава данъчни приходи, които да идват в държавата, а ние политиците имаме две задача тези пари да не отиват в погрешни посоки. Затова и нашият призив е за нулева корупция", посочи още министър-председателят.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Да
    Да
    24 -3
    10:54, 14 дек 2021
    Крайно време е да спрем да плащаме данъци за да храним такива клоуни.Тогава ще се усетят че не са на своето място
    • Ид
      Идваше в Хасково
      12 -1
      19:15, 14 дек 2021
      И говореше ,че ше е доброволно. И хасковлиите го гледаха с отворени уста. Още тогава казах ,че е измамник. Идва ред и на децата. И това не е конспирация. Случва се оо света. Ако не защитите себе си няма да защитите и децата си от експериментални течности от които починаха доста хора в града и интересно защо роднините им мълчат. Сигурно от срам ,че са се прекарали.
    • Ча
      ЧАЛМА И ВАКСИНА НЕ СЛАГАМ
      10 -2
      20:09, 14 дек 2021
      Киро не посягай на свободния избор на българина. Тъпата сикаджийска мутра, който мислеше че е хванал Моисей за х*я, не ни задължи да се ваксиниме, а ти министър-председател на един ден и вече си развяваш патката.
      През 16-ти по турско са питали чалмата или дръвника, пет века по-късно ти постъпваш долно със собствения си народ
    • То
      тоя уж дойде
      1 0
      08:27, 15 дек 2021
      Със заявка да спре корупцията на герб ама виждам ,че там мълчи.
  • 2
    Хм
    хм,
    22 -4
    10:57, 14 дек 2021
    Нямам доверие на човек декларирал неистина, което си е лъжа, за да стане министър, констатирано от Конституционния съд. В такива случай най-добре конституционният съд да налага лишаване от права за заемане на висши държавни длъжности за определен срок.
  • 3
    По
    По-спокойно
    25 -3
    11:08, 14 дек 2021
    По-спокойно гринго! Още не си се качил на магарето и изповядваш мераците на херото.
  • 4
    !!
    !!!
    15 -5
    12:36, 14 дек 2021
    И още днес дава повод да бъде съден за престъпление срещу човечеството!!!Корнелия разбра как я подхлъзнаха тия гелосаните джендита ,но беше вече късно.
  • 5
    Зд
    Здравейте
    15 0
    13:17, 14 дек 2021
    За сега светлото бъдеще което обещахме за робите се отлага до следващите избори
  • 6
    Ед
    ЕДИН
    13 0
    14:20, 14 дек 2021
    Бащицата ми лека пръст казваше така,
    на малко прасе и на нов началник не се радвайте,защото не се знае какве СВИНЯ ще излезе...
  • 7
    ??
    ???
    6 0
    19:58, 14 дек 2021
    Има ли хора които гласуваха преди за ИТН а сега за ПП? За такава промяна ли гласувахте или не? И какво е мнението ви за ПП сега?
  • 8
    Ви
    вип
    8 -2
    20:27, 14 дек 2021
    Веднага смени мнението Кирчо що така бе? Тези отрови другаде ги предлагайте видя им се ефекта в Европа.
    Сигурно има такива който смениха партията но и двата пъти пуснах за ИТН тези мн скоро ще си покажат другите лица .
  • 9
    11
    11111
    3 0
    22:29, 14 дек 2021
    Следващата Вакса ще е срещу глада!!! Ако останат живи за да гладуват!!!
Последни новини