Охранител на садките в яз.”Кърджали” изчезна мистериозно, предполага се , че се е удавил

Охранител на садките в яз.”Кърджали изчезна мистериозно вчера. Предполага се,че се е удавил. Издирването е започнало вчера от полицията в Кърджали. Привлечени за съдействие са спасителите от Пожарната в Кърджали. Те проверяват заливите с лодка, като ги обследват за евентуално изплувало тяло. Към спасителите от Кърджали се присъединяват техни колеги от Пловдив от сектор „Спасителни и оперативни дейности”. Водолазите от Пловдив търсят 63-годишният охранител до 17,10 часа след обед,но без резултат.

По късно станя ясно,че охранителят е от с.Срединка.Това не е първият случай на удавил се в язовира в залива Енчец.Температурата на водата в този сезон е около 12 градуса.Тя не позволява попаднал в язовира да издържи дълго жив.

 Днес търсенето продължава,като нашите спасители не са търсени за съдействие.Това каза за Кърджали бг вести началника на Пожарната в областта комисар Сергей Заимов.

Зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Кърджали комисар Караиванов посочи,че издирването на охранителя продължава и в момента.Не е установено дали той е изчезнал в чашата на язовира или извън нея.Губят се два часа от момента в който той е видян за последен път и подаването на сигнал за изчезването му.Освен служители на полицията в търсенето на охранителя са включени и доброволци от с.Срединка,организирани от кмета на селото.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини