Символична присъда за шофьор, предприел верижно изпреварване с кола с десен волан и предизвикал смъртта на млада жена

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кърджали е осъден шофьор за причиняване на смърт по непредпазливост на жена при катастрофа

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъден Х.И. за престъпление по чл. 343, ал. 1 буква В, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Той е признат за виновен за това, че 16.08.2019 г. на път I-5 в землището на с. Великденче, общ. Джебел, обл. Кърджали, при управление на лек автомобил с десен волан предприел маневра „изпреварване" на движещата се пред него колона автомобили, която не успял да завърши успешно и по непредпазливост причинил смъртта на  32-годишна жена.

Окръжен съд-Кърджали е наложил на Х.И. наказание от 1 година и шест месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Х.И. е признал всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини