Гълъб по-бърз от интернет доставчик

Южноафриканска ИТ-компания доказа, че пощенският гълъб работи значително по-бързо, отколкото водещият интернет-провайдер на РЮА "Телком", съобщи агенция Ройтерс.

Компанията "Ънлимитид ИТ" е изпратила 11-месечния гълъб Уинстън от офиса си в Питермарицбург до отделението си в Дърбън.

Гълъбът е прелетял въпросното 80-километрово разстояние за час и осем минути, докато за цялостната операция по предаването на информацията на ИТ-компанията са били нужни два часа и шест минути.

За времето, през което е била изпратена информацията с гълъба Уинстън, от "Телеком" са предали едва 4 на сто от същия обем данни.

От "Ънлимитид ИТ" обясняват, че са организирали акцията в знак на протест срещу бавния интернет в страната, като на всичко отгоре услугата е и доста скъпа.

РЮА се надява да увеличи скоростта с полагането оптичен кабел с дължина 17 000 км., който ще свърже Южна и Източна Африка с други мрежи.

Това трябва да бъде направено преди началото на Световното първенство по футбол, на което страната ще е домакин през юни-юли догодина. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини