Собственикът на "Беса транс" бил регистриран като втори водач

В единия туристически автобус се е движел собственикът на фирмата "Беса Транс". Той е бил регистриран като втори водач. Това стана ясно от думите на журналиста от РС Македония Йовица Пауновски пред бТВ.

Преди дни Министерството на транспорта на Северна Македония отне лиценза на "Беса транс" поради нарушения в работата на компанията. Катастрофиралият автобус не е имал разрешително за международен транспорт, а дежурните митничари не са го проверили, защото "системата е работила бавно".

В София и в Скопие се води паралелно разследване на инцидента, уточни Пауновски. По думите му все още се търси какво е предизвикало експлозията.

На 23 ноември 2021 г. на АМ "Струма" автобус с македонски туристи катастрофира тежко. След удара във возилото е избухнал пожар, при който загинаха 45 души, от тях - 12 деца. Седем души успяха да се спасят, те бяха лекувани в института за спешна медицинска помощ в София "Н. Пирогов". Автобусът е част от екскурзионен тур до Истанбул. Другите два буса на македонската фирма се прибират благополучно.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини