Никола Чанев:Провалях всеки опит на кмета да бръкне дълбоко в джобовете на хората

При една от срещите ми с жителите на Кърджали до мен се спря пенсиониран учител. Попита ме знам ли какви са трите степени на думата нагъл. И без да чака отговор сподели: нагъл, по-нагъл, доктор инженер Хасан Азис. Тогава се за смях, не обърнах внимание. Днес се убеждавам колко мъдър човек е бил учителят. И в тази връзка искам да ви разкажа какво всъщност се случи с местните данъци в Кърджали. За периода 2017-2019 г. аз и екипът на Областна администрация Кърджали оспорихме всеки един опит на кмета да бръкне дълбоко в джоба на хората. Спечелихме съдебните дела и успяхме да спестим на всяко семейство в нашата община средно по около 200.00 лв. Тези пари, колкото и да му се иска на инженер Азис, няма да могат да бъдат похарчени за поредната му безсмислена идея. И съм изключително горд от това. Защото кърджалийци не заслужават по-високи данъци за съмнителното удоволствие да бъдат изпохапани от кучета, да си строшат колите в дупките, да са заринати в мръсотия и да нямат един нормален тротоар. За 2020 г. вихрушката на ДПС начело с кмета реши, че ще направи пореден опит да "ограби" кърджалийци. И отново вдигна данъците. След решението на ВАС от август 2021 г. се оказа, че този път е законосъобразно. Не морално, не правилно, а законосъобразно. Разбира се общинският съвет можеше да вземе решение, с което да започне събирането на тези налози от 01.01.2022 г. Защото във времена на жестока здравна и икономическа криза да издевателстваш над собствените си съграждани е безумие. За разлика от мен, а и от всички вас обаче общинарите явно не смятат така. Разбрах,че днес кметът е нарекъл собствената си безпардонност "коледен подарък .....от Чанев" . Уважаеми Господин Азис, ако съжалявам за нещо то е, че през 2019 г. малко не ми достигна да поднеса най-желания коледен подарък за всички жители на нашия град. Обещавам обаче да дам всичко от себе си, за да се поправя. Защото 20 години стигат!

Никола Чанев,бивш областен управител на Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пе
    Пеп
    1 -1
    11:51, 26 ное 2021
    А когато управлявахте защо не направихте ревизия на общината?Къде изтичат парите,кое е незаконно,къде са назначени некадърници?
  • 2
    Ма
    Мара
    1 0
    13:15, 26 ное 2021
    Айде Чанев, стига толкова приказки, приключи с политиката гледай си семейството!!!
  • 3
    Гр
    ГРАЖДАНИН
    0 -1
    10:03, 27 ное 2021
    Браво на чанев. Онзи т.нар.кмет - инженер/ все едно негово величество/ хасан азис колко е елементарен и нагъл като си мисли че с вдигането на данъците на хората ще отмъсти на чанев. Хората без значение на етнос едвам свързват двата края.за стотинки всеки ден се борят а не като него - с далавери апартаменти пари и още да не пиша какво..той и всички знаят много добре.
    Тъй че многа е ояден но си замълчи и скрии се.
  • 4
    К
    К
    1 0
    10:58, 30 ное 2021
    И ся кво стана, бръкна ни двойно, данъците бяха вдигнати на национално ниво в цяла България от твоето правителство, а ти просто ни заложи бомба със закъснител, която избухва точно преди Коледа, Весели празници г-н Чанев!

Още новини

Последни новини