С антитурска и проруска реторика генерал Радев спечели безапелационно битката за „Дондуков“2

С антитурска и проруска реторика генерал Радев спечели безапелационно битката за „Дондуков“2. Победата му бе категорична,опиращи се на нагласите на общественото мнение в страната и носталгията по Санстефанска България.

Типично като офицер ,възпитан в годините на Варшавския договор да гледа на Турция като на основен противник,генералът предизвика сериозна криза в отношенията с Анкара.За 24 часа Турция ни връчи две дипломатически ноти.Едната в отговор на обвиненията,че се меси в българските избори,а другата ,че насърчава изборния туризъм.Това което трябва да се отбележи,че „заслугата „ не е на българската дипломация,а на довереника на генерал Радев -Бойко Рашков,служебен вътрешен министър. Паралелно с посланията към Анкара,Рашков предприе наказателни акции срещу махалите на милиета по повод купуването на гласове. Милет наричат турчеещите се цигани. Според Ангорския договор,подписан през 1925 г.Република Турция се води попечител на мюсюлманските малцинства в България.

Не,че вътрешният министър няма основание за своите думи и действия.Има и то достатъчно.Но в цивилизования свят такива въпроси се уреждат по дипломатически път.Да обърнеш само за денонощие посоката на българо-турските отношения е не само късогледо,но и аматьорско.Защото ни чака мощна мигрантска вълна.А телената оградка на българо-турската граница е доказано неефикасна.До сега турският президент Реджеп Таип Ердоган демонстрираше приятелско отношение и турските гранични власти осуетяваха мигрантския поток към нашата страна.

Пак по военному генералът реши и друг ребус.Той обяви за руски полуостров Крим.Това става в разрез на официалната позиция на страната ни по повод приобщаването на Крим към Руската федерация в разрез с международното право.Това освен с Украйна ни скара с двата ни основни съюзника Европейския съюз и НАТО.Пръст ни размахаха както Брюксел ,така и Вашингтон.

Всичко това става на фона на международната изолация на страната ни по повод позицията на членството на Република Северна Македония,за който генерал Радев за сега пази мълчание.

Оптимизъм вдъхва харвардския проект за правителство на Румен Радев.В по-далечна перспектива на него явно се възлага да заглади допуснатото напрежение.Важното е,че генералската реторика осигури на президента Радев безапелационна изборна победа и втори президентски мандат.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Че
    Честен
    3 -1
    09:16, 23 ное 2021
    За огромно съжаление, не малка част от обществото ни няма друга костна система, няма друга "ценност" освен ОМРАЗА И АНТИТУРСКО!
  • 2
    Ре
    РЕАЛИСТ
    0 -1
    08:05, 24 ное 2021
    Уважаеми хора от турски етнос. Проумейте го че вие обикновените хора нямате абсолютно никаква вина за негативното отношение на българите което полека лека се наслоява.виновни са вашите т.нар.лидери които,въобще не им пука за вас а единиствено за тяхното лично на семействата им синовете дъщерите и т.н. Те живуркат като охранени и ненаситени с алчноста си същества. Има ли настоящ или бивш кмеет депутат и т.н без хотел,заграбени земи,пари рушвети и т.н. А вие какво имате.само да ви манипулират от несъществуващи вече въдродителни процеси и още измислени причини.
    Огледайте се те са около вас вижде с какво раазполагат как се обличат как се държат вече високомерно а само по изборите с фалшивмите им усмивки да ви баламосват.
    Гласувайте пак за тях но не се оплаквайте и не ридаеета под носа си после-вие и внашите деца ще ходите по гурбетчилък за черни пари с много лишения и пот.много малко трябва да се замислите и предполагам че ще се сетите най-после какво казвам
    • Ак
      акъллия
      2 0
      08:15, 24 ное 2021
      Добре, че ни казваш тези неща. Не прехвърляй нещата от болната на здравата глава. Благодарим ти за"грижата". Познати приказки на бивши ченгета
  • 3
    Ан
    АНАЛИЗАТОР
    1 0
    08:09, 24 ное 2021
    Браво на радев.истински мъж а не плазмодии и книжен плъх като герджиков. Паследния жонглираше само със заучени щампи. Нагъл и бесраамник да прави обществото на балами относнотношението му към шкавчетата корупцията диктаторството и т.н.на стату,квото т.е. На герб както и подкрепата му от дпс с хора гласуващи без да знаят дума на български и къде е българия поначало,т.е. С гласове на стадото.
    Следва незабавно да се махне от ректорския стол който въобще не му отива и го опозори.наглоста му стигна до там че и пак е готов да се кандидатира.но не проумява че е изпята песен за двадесет дни.
  • 4
    Дя
    дядо земеделец
    0 0
    13:31, 24 ное 2021
    Уважения Кулов/ не уважаем, а уважен/ се изложил според мене...

    Радев не спечели с "антитурска реторика" , нито с национализъм и Санстефански Българии...
    Спечели хората с лозунг " Мутри вън" .. Мутрите от ГЕРБ.. ДПС.. и други
    Обикновени турци ц*****, българи и други все повече се освестяват и не признават ортаците айдуци от ГЕРБ ДПС за "народни представители"

    П Иначе - чудесно! На тези избори се показа, че върхушката на ДПС - Данчо Манчо, Черен Чичо и *********, не са веке арбитъри в ИЗБОРИ..
  • 5
    Па
    ПАТРИОТ
    0 0
    08:03, 25 ное 2021
    Каква наглос от дпс лидерите да говорят че са спечелили изборите. Какво спечелване бе бръщолевници.говорите абсолютни глупости за все още мървящия след вас етнос и то на база манипулациите с изтъркани клишета. В пълна изолация сте.следва ревизия на откраднатото,конфискация тук таме и затвори вън от власта и ще се огледате следедна година.ще останете с няколкото дупетати с глас в пустинята и ще се разбягане като мишки.следва и строг контрол и на турските кметове за далаверите им като цяло.
    Златния пръст с които разполагахте и злоупотребявахте вече може да го използвате за други между вас цели.сещате се нали....
    Вие разделихте обществото за което обикновените хора ще пострадат защото ви послушаха безрезервно без да се замислят че както винаги останаха с пъст в устата.
Последни новини