БМВ помете на пътя елен,животното изкочило внезапно

Две са пътните произшествия вчера. В землището на село Сушево около 8 часа 30-годишен водач на „БМВ“ блъснал внезапно изскочил на пътното платно елен. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Около 10,30 часа в землището на село Балабаново 64-годишен с „Пежо“ ударил движещ се пред него „Фолксваген“. Пробата за алкохол на водача, причинил произшествието, отчела 0,51 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Момчилград обезопасил катастрофиралите автомобили.

37-годишен управлявал „БМВ“ с регистрационна табела, издадена за друго моторно превозно средство. Това установили при проверка полицейски служители от РУ-Крумовград вчера в село Странджево в хода на специализирана операция. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

 384 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Момчилград и Крумовград за времето от 5 ноември до 11 ноември с цел подобряване на обстановката по безопасността на движението чрез контрол на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани  и системи.  135 са констатираните нарушения на ЗДвП, съставени са 24 акта и 98 фиша. Заснети са били 13 клипа за превишена скорост.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини