Григор Димитров тръгна с успех в три сета в Париж

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Париж след победа с 6:1, 4:6, 6:2 срещу Ришар Гаске. Българският тенисист доминираше в първия сет, но след това французинът изравни играта и спечели втория. В третия все пак Димитров успя да се справи.

Димитров имаше предимство в първия сет. Още при 2:1 в своя полза, той стигна до две точки за пробив. Гаске ги спаси, но след още два шанса Димитров все пак проби. Българският тенисист нямаше никакви проблеми на свой сервис, а до средата на сета не беше сбъркал нито един начален удар.

Димитров контролираше напълно мача, а при следващото подаване на съперник си стигна до нови три точки за пробив. Гаске спаси първите две, но след това българинът проби. Димитров спечели своя сервис гейм и затвори сета с 6:1.

Във втория сет Димитров продължаваше да разхожда съперника си по корта, а при 1:1 стигна до две точки за пробив, но този път Гаске се измъкна. Гаске изравни играта, започна да играе по-агресивно и успяваше да взима подаванията си. Димитров беше убедителен на свой сервис. При 4:5 обаче българинът допусна първите две точки за пробив в мача. Той се справи, но след това направи грешка и даде нова възможност на съперника си. С добър ретур Гаске проби и спечели втория сет с 6:4.

В началото на третия сет Димитров проби, а след това спечели своето подаване без да допусне точка, за да поведе с 2:0. При 3:1 в своя полза Димитров получи нов шанс след грешка на съперника си, но Гаске го спаси. Малко по-късно двойна грешка на Гаске, последвана от непредизвикана грешка, донесоха две точки за пробив на Димитров. С добър сервис французинът отрази първата, но при втората прати бекхенд в аут и Димитров поведе с 5:2, а след това приключи мача на свой сервис.

Димитров направи пет аса и вкара 68% от първия си сервис. Той направи 21 печеливши удара срещу 19 за съперника си. Димитров допусна 18 непредизвикани грешки, докато Гаске направи 35.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини