Две възпитанички на ЕГ „Христо Ботев“ отличени за журналистически талант

Обявиха наградените журналисти от конкурса „Стоян Михайловски“ – Русе 2021

Дванайсетокласничките Ива Стоичкова и Есра Юсеин се нареждат в челната тройка сред най-добрите млади журналисти в страната. Това стана ясно от приключилия преди дни ХІV Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски“ – РУСЕ`2021.С участието си в този престижен форум младите журналисти от Езиковата гимназия поставят добра традиция.

В миналогодишната надпревара тяхната съученичка Мария Тонева взе наградата за най-добра поетеса.В тазгодишното издание на конкурса се съревноваваха над 85 млади творци от цялата страна. В раздел журналистика с есе Ива Стоичкова спечели 2-ро място, а Есра Юсеин се класира на 3-то място. Това е още един повод за радост и за госпожа Надежда Карагьозова, с която момичетата работят в клуб „Публична реч“.

Конкурсът за литературно творчество и журналистка ,,Стоян Михайловски“ е вписан в националния календар на Министерството на културата, в културния календар на община Русе и се провежда с подкрепата на Регионалното управление на образованието-Русе и фонданция ,,Русе-град на свободния дух“.

          Поздравяваме отличените гимназистки и им пожелаваме бъдещи успехи.


Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини