Да се опълчиш срещу съдбата

    Иван Гавазов, шести в листата на ГЕРБ

    „Изчегъртаният“ инженер

    Има хора, с които съдбата сякаш обича да се заяжда. Ако си от тях, пред теб има два пътя – или да седнеш да се самосъжаляваш, или да стиснеш зъби и да ѝ се опълчиш. Е, Иван Гавазов е от втория тип. Години наред животът стоварва пред него едно след друго препятствия и трудности, но той превръща преодоляването им в лична битка за оцеляване. И трупа победите си като почетни медали на ревера.

    Първият подобен сблъсък за родения в Пловдив преди 51 години мъж, идва по време на студентските му години, когато учи за строителен инженер във ВИАС в София. Това са мрачните дни на Виденовата зима. Парите се обезценяват с часове. Няма хляб. Един долар струва 3000 лева. Пакетче солети се превръща в лукс. Иван, заедно със състудентите си, стачкува, брани барикадите в студа. В крайна сметка Виденов пада, но в резултат на хиперинфлацията, събраните пари за следване и издръжка в столицата са се стопили. Бъдещият инженер е принуден да прекъсне учението, за да изкарва пари. Хваща се да бачка в пътностроителна фирма и след година се връща в университета. Дипломира се успешно през 2000 г. Десет години работи като строителен надзор и проектант. През 2016 г. е назначен за директор на Областно пътно управление Кърджали.Докато през 2021 г., с идването на служебното правителство на Радев, Иван се превръща в първия „изчегъртан“ управленски кадър в областта. Самото „изчегъртване“ става като по учебник за евтини политически интриги – въз основа на донос, писан на хвърчащо листче. Обвиненията в него са обидни и не са подкрепени от нито едно доказателство, затова Иван ще заведе дело за клевета срещу авторката. Но има едно обвинение, което искрено го забавлява – че познава Цвета Караянчева, областен координатор на ГЕРБ-Кърджали и председател на 44-о НС. Не просто я познавам, а се гордея, че я познавам, уточнява той. Но пак не може да повярва, че в 21 век в демократична България познанството с политическа личност може да послужи като аргумент за уволнението на един специалист. А факта, че е признат специалист никой не оспорва. Не е случайно, че е председател на Катедра „Геодезия“ в Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в Кърджали.

    И с още една тежка задача се е справил успешно през живота си Иван Гавазов. И тя е източник на най-голямата му радост и гордост – отгледал е сам синовете си. Големият, на 27 години, е поел по неговия път. От малък го водех с мен по строежите, научи се да ми помага и в резултат завърши моята специалност, хвали се Иван. Малкият обаче намира друго призвание. На 19 години, той е студент по софтуерно инженерство в Пловдив. И двамата пораснаха като отговорни, работливи и най-важното добри хора, изтъква гордият баща.

    Гавазов се интересува дейно от политика още от времената на студентските стачки срещу Виденов. Дълго време е подкрепял СДС. През 2017 г. се присъединява към ГЕРБ. Според него листата на ГЕРБ за предстоящите избори е много силна, защото представлява хора с различни поприща, интереси и житейски опит, които добре си взаимодействат.

    Какво каза Иван при откриването на кампанията на ГЕРБ-Кърджали за 47-то Народно събрание  можете да видите тук.

    https://www.youtube.com/watch?v=hoxvFOnjG7U&ab_channel=%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%B8

    Ако искате да гласувате за Иван Гавазов, можете да го направите като отбележите листата на ГЕРБ с номер 32 в бюлетината и с преференция 106.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини