Кметът на Кърджали се срещна с посланика на Турция

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се срещна днес с посланика на РТурция в България  Н.Пр.Айлин Секизкьок, която беше на посещение в  „Теклас България“.  В „Теклас“, където идва за пръв път, турският посланик бе посрещнат от генералния директор на холдинга г-н Неби Анъл. Н.Пр.Айлин Секизкьок  беше придружавана от Генералния консул на РТурция в Пловдив КорханКюнгерю.

    Домакините от холдинга запознаха Н.П.Секизкьок с дейността на фирмата, инвестициите в Кърджали, Крумовград и Враца, които осигуряват поминък на 3000 души.

    „ Това е една от най- значимите инвестиции в нашата община, с която се гордеем. Нашият град се превърна в център на автомобилостроенето в България,коментира на срещата д-р инж.Хасан Азис. Той припомни усилията и решаващата роля на Общинска администрация за привличане на чуждите инвеститори в града през 2006г. Проведени са били редица срещи, за да се реализира капиталовложението в Кърджали, тъй катопървоначалните намерения на собственика били проектът да се реализира в Стара Загора. „След 15 г.можем със задоволство да кажем, че сме били на прав път, защото инвестицията на „Теклас“ допринесе за скок в развитието на Кърджали, промени икономическия профил на града и го превърна в  център на автомобилостроенето“, каза кметът.Коментирано бе, че голямата инвестиция на  турския холдинг в Кърджали е помогнала да бъдат задържани младите хора, които сега работят и живеят в родния си край, а не са тръгнали да работят в чужбина.

    Кметът на Кърджали  сподели с Н.Пр.Айлин Секизкьок, че в момента водиинтензивни  разговори с двама инвеститори, които да реализират нови проекти за производство на авточасти в  промишлена зона, която разполага с 250 декара земи.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ме
      Мехмед Доганов
      3 0
      22:01, 18 окт 2021
      Какво става с турската лира, май се срива и се обезценява, а? Идва време за връщане на големите кредити, дето ги теглихте.
    • 2
      Па
      ПАТРИОТ.
      0 0
      07:36, 19 окт 2021
      Къде е държавата с нейните органи,къде са останалите извънтурски партии,къде е българското общество. Турско нашествие на посланика с екипа му, на генералния ксонсул от пловдив да посещават турските и помашки региони преди изборите.миналата седмица консуладозем неделино и т.-н. Генчооглу призова в турция изселническите организации като им се моли да гласуват. Каква е тази агресия и намеса във вътрешните работи на една цивилизована страна.напълниха я с джамии и т.н. Народе опомни се и се обединете в името на българщината срещу агресивния ислям. Т.нар въхрушка на дпс са едни мекерета проводници на турската политика в българия-
      противоконституционнаа псеведопартия-оод от търгаши с шепа псевдобългари мекерета които за шепа ...и власт са готови и на …….
    • 3
      Къ
      КЪРДЖАЛИЕЦ
      0 0
      10:57, 19 окт 2021
      Абсолютна нагрост от страна на кмета хасан азис и то инженер забравих да напиша.
      Гостите са на теклас а само той говори само той най отпред и си приписва заслугите а няма никакви такива. Какво прави там той а не си гледа общината където въобще не стои.няма кой да подпише елементарни документи по месеци.обикаля със служебната кола южна българия по дпс дела и предизбони срещи. Разпасана държава без контролни инстанции да му подържат сметка.

    Още новини

    Последни новини