4 екипа ще обучават гласоподаватели от Хасковско на машинно гласуване

Работна среща относно изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември 2021г., се проведе в зала „Марица“ в сградата на Областна администрация-Хасково днес, съобщиха от държавното ведомство. На нея бе обсъдено планирането на задачите на организационно-техническата подготовка за предстоящия вот. Присъстваха представители на РИК-Хасково, общините и на държавни институции в региона.

Дискутирани бяха въпроси, свързани със създаването на организацията, взаимодействието, координацията и обмена на информация между лицата, ангажирани с провеждането на изборния процес.

От РИК-Хасково имат готовност да осигурят 4 екипа след предоставяне на демонстрационни машини, които да се включат в разяснителната кампания по населени места преди предстоящите изборите.

До 19 октомври 2021 г. ще бъдат назначени членовете на СИК-овете в Хасковски многомандатен избирателен район. Само в община Хасково и община Харманли ще бъдат служебно назначени.

На работната среща бе решено по възможност раздаването на изборните книжа от общините към СИК-овете да започне от сутринта на 13 ноември 2021 г., за да завърши до обяд.

Какъв ще бъде пропусквателният режим в изборния ден пред зала „Дружба“ ще стане ясно на по-късен етап. Решението ще бъде взето според противоепидемичната обстановка и това област Хасково в коя зона е.

Присъстващите представители се обединиха около идеята да бъде проведена още една работна среща 7-10 дни преди изборите.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    10 -13
    18:59, 13 окт 2021
    Каквото и да правят и хората както и да гласуват после сменят флашките с предварително нагласени резултати от специално доверени хакери по искане на Румен Радев.
  • 2
    АН
    А н т и м а н г а л
    2 0
    08:43, 14 окт 2021
    А колко екипа ще гласуват вместо неграмотните чернилки?
  • 3
    Из
    избирател
    0 0
    17:43, 25 окт 2021
    Днес се убеждаваме в единомислието в семейството. Съпругът на г-жа Гунчева, чиято формация поддържа г-н Радев за президент, днес участвува в посрещането на г-н Л.Панов. По всяка веротност, във всички случаи тяхното семейство ще спечели!
Последни новини