Блъснаха старец на пешеходна пътека в Кърджали

83-годишен пешеходец бил настанен под наблюдение в болницата в областния град, след като пострадал при пътнотранспортно произшествие. Около 11,30 часа вчера той пресичал на кръстовището между улиците „Беласица“ и „Иван Вазов“ в областния град и бил блъснат от „Сеат“, управляван от 50-годишен. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

57-годишен се придвижвал с нерегистриран лек автомобил, установили полицейски служители при проверка на „Опел“ вчера в областния град. При направена справка се оказало, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. 

400 декара иглолистна гора в землището на село Ридино била спасена от пожар благодарение на бързата намеса на огнеборците от службата в Джебел. След подадения сигнал в 13,26 часа вчера на място незабавно били изпратени два екипа огнеборци, подпомогнати от горски служители и местно население. Огънят обхванал около 10 декара горска постеля, но бил потушен, преди да нанесе материални щети. Небрежна работа с огън причинила запалването. По същата причина около 14 часа вчера горели сухи треви и храсти в Момчилград. Екип на службата в града загасил пламъците. Няма нанесени щети.

Спасителен екип от службата в Кърджали обезопасил паднало дърво в междублоково пространство в кв.“Възрожденци“ след подаден сигнал вчера в 9,15 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини