Отново катастрофа с БМВ,отново зад волана е младок

Две са пътните произшествия в областта на 1 октомври, няма пострадали. Около 19 часа на изхода на Ардино за Кърджали 21-годишен с „БМВ“ ударил движещ се пред него автомобил „Мазда“. Около 15,30 часа в община Черноочене, между селата Йончево и Комунига, лек автомобил „Мицубиши“, управляван от 41-годишен, напуснал пътното платно, след като водачът изгубил контрол над управлението. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

Две бързи производства са започнати в полицейските управления в Кърджали и Ардино за шофиране в нетрезво състояние. Около 20 часа на 2 октомври в село Черноочене бил проверен 36-годишен водач на „Мерцедес“. Тестът за алкохол с техническо средство отчел 1,53 промила. Водачът отказал кръвна проба за химически анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. 1,48 промила показал дрегерът при тестване на 26-годишен, който бил проверен на разклона за село Ленище на 2 октомври около 10,30 часа. Издаден е бил талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е бил задържан в РУ-Ардино за срок до 24 часа.

Водач с фалшиво свидетелство за правоуправление е бил установен от полицаи от РУ-Кирково. Около 14 часа вчера в село Кирково бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 19-годишен. Водачът представил шофьорска книжка и при направен справка се оказало, че тя е фалшива. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Започната е проверка по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ, която се извършва от група „Охранителна полиция“. 

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини