Диетата, която намалява риска от Covid-19

Колко важно е да се храним здравословно? Разбира се, че всеки знае за достатъчното движение, разнообразната диета и честия досег с природата. Оказва се обаче, че един от тези фактори е определящ за риска ни да се заразим с Covid-19.

Вегетарианската диета може да намали вероятността да се заразим, както и да развием по-тежките симптоми, свързани с пандемичния вирус.

Това твърди изследване на Окръжната болница на Масачузетс и Kings College в Лондон, публикувано в списание Gut. То се базира на данни от проучване на 592 571 човека от Великобритания и САЩ, които е трябвало да попълнят въпроси за хранителните си навици.

Сравнени с хората с нездравословни диети, тези, които консумират основно вегетарианска такава, намаляват с 9 % риска от заразяване с Covid-19 и с 41 % риска от тежки симптоми вследствие на вируса.

Според учените от Масачузетс и Лондон може да не е изненадващо, че диетата, базирана основно на зеленчуци, е благотворна за здравето ни. Важното обаче е, че тя значително може да намали личния ни риск от това да се заразим или преживеем тежко коронавируса.

Те напомнят, че независими от храната ни, да се ваксинираме и да носим маска на обществени места е най-сигурният начин да намалим риска от болестта.

Лайфстайл / Тенденции / Вегетарианската диета, здравословно хранене и колко са важни за риска от заразяване с Covid-19

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини