Турчин дойде на концерта на Мадона, не го пускат да си тръгва

Без разрешение да напуска България се оказа гражданин на Турция, дошъл в събота за концерта на Мадона в София, съобщават от пресцентъра на НАП.

Когато той се върнал обратно на граничния пункт му съобщили новината, че дължи данъци в България и не може да напусне страната .

Оказало се, че по искане на публичен изпълнител на НАП Търговище още миналата година му е наложена административна мярка "забрана за напускане на страната".

Причината е, че преди около две години турският гражданин развивал бизнес у нас в района на Търговище. Той обаче натрупал данъчни задължения и побързал да се завърне в родината си, а сумите останали неиздължени.

Неуспешни останали всички опити да бъде открит за доброволно изпълнение, поради което публичен изпълнител на НАП Търговище поискал налагането на мярката.

Длъжникът трябва да изплати цялото си задължение, възлизащо на над 26 000 лв. – корпоративен данък, за да може да напусне границите на България. Сумата се очаква да бъде платена днес. От НАП Търговище си спомнят за още два подобни случая , когато длъжниците влизали в страната за посещения по казината в столицата. Внесените по-рано по такъв повод в хазната суми са за около 46 000 лв

Източник: interesen.pogled.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини