Хайка за джигити на пътя в областта,от 723 проверени,242 са нарушители

723 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на областта в периода от 15 септември до 22 септември с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, контрол на водачите за употреба на алкохол и упойващи вещества, използване на обезопасителни колани и спазване на скоростните режими в населените и извън населените места. 242 са констатираните нарушения на ЗДвП, съставени са 34 акта и 90 фиша, 118 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат съставени електронни фишове.

 44-годишна с „Мерцедес“ при движение на заден ход ударила паркиран „Фолксваген“. Произшествието станало на 22 септември около 9,30 часа в село Черноочене и е с минимални щети. Тестът на водача за алкохол е с отрицателен резултат. Съставен е акт  по ЗДвП.

22-годишен използвал фалшиво свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство пред полицейски служители от РУ-Кирково. С постановление на Районната прокуратура по случая е образувано досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс.

С нерегистриран мотоциклет се придвижвал 17-годишен. Това установили полицаи от РУ-Кирково при направена проверка в село Фотиново. Моторното превозно средство било без поставена регистрационна табела. Мотоциклетът бил иззет и е на съхранение в РУ-Кирково. Образувана е проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини