Деца влизат нелегално в нощните клубове за 10 лева

Само срещу скромните 10 лева деца успяват да влязат в нощните клубове и дискотеки въпреки уж строгите забрани, пише Монитор.

Охраната на заведенията им иска сумата, за да си затвори очите, в случай че купонджийте нямат навършени 18 години.

Младежите споделили, че най-лесно успяват да подкупят гардовете в Студентски град, където дори сума охранители в прав текст им заявявали да си платят входа и да прибавят към него още някой лев, за да влязат необезпокоявани. Те, разбира се, моментално склонявали, подтиквани от жаждата за забавления.

От МВР съобщиха, че при проведена полицейска акция на 28 срещу 29 август от столичен клуб в центъра са били изведени 11 непълнолетни. Те обяснили пред униформените, че влезли в заведението без проблем, тъй като на входа никой не им поискал личните карти.

След като били отведени Първо РУ били извикани и родителите им, на които са наложени глоби. Наказанията, които законът предвижда в подобни случай, са от 300 до 500 лева, а при повторно нарушение - до 1000 лв.

Санкции били наложени и на фирмата, която охранявала въпросното заведение. Назначена е и цялостна инспекция на всички документи, свързани с дейността на обекта.

Репортерска проверка установи, че в по-елитните заведения сумата за вход на непълнолетни достига 50 лв. Запознати коментираха, че парите не били проблем за богаташките деца, които така или иначе давали минимум по толкова за едно голямо питие вътре в заведението.  

Разбира се, имало и изключения. Уплашени от солените глоби собственици изрично забранявали достъпа на непълнолетни. В Закона за закрила на детето е посочено, че "ползватели на търговски обекти, които допуснат от 22,00 часа до 06,00 часа дете без придружител, ще бъдат санкционирани с 2000 до 5000 лв. а при повторни нарушение - от 5000 до 8000 лв.

В такива случай младежите прибягвали до други хитрости. Момичетата обличали най-късите си поли, слагали възможно най-тежкия грим и след кратко кокетничене с охраната отново успявали да влязат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини