Д-р инж.Хасан Азис откри учебната година в СУ“П.Р.Славейков“

Изображение 1 от 4

    Кметът на община Кърджали д-р  инж. Хасан Азис откри днес новата учебна 2021/2022 година в  най-голямото средно училище в Източните Родопи СУ „П.Р.Славейков“, което отваря врати на 15 септември за 37  път. „Най-сърдечно ви поздравявам по случай първия учебен ден и откриването на новата учебна година! Това е денят, в който всички ние - учители, ученици и родители, с вълнение и трепет преминаваме прага на родното училище, което е било и винаги ще бъде неизчерпаем източник на знания“, каза в поздравлението си към присъстващите на училищното тържество д-р инж.Азис. Той пожела на всички  по-големи успехи и резултати, които да им  донесат удовлетворение.

    През новата учебна година в училището ще се обучават 180 първокласници. Д-р инж.Хасан Азис и директорът на СУ“П.Р.Славейков“ Милко Багдасаров  посетиха една от паралелките първокласници, където ги посрещнаха  с пита с мед. Кметът раздаде на децата   книжка с личното му послание и чантички с  ученически  пособия, каквито получиха близо 650 първокласници от общината.  “ Днешният ден е много важен за Вас, понеже той показва, че вече сте пораснали и сте готови като пчелички да събирате знания и да вървите нагоре по стълбичката на просвещението. Учението е един безценен дар, което ще Ви научи да четете и пишете и да откриете нови приятели и интересни неща за света“, беше пожеланието на кмета към малчуганите.

     Д-р инж.Хасан Азис и  Милко Багдасаров   играха  с групата ученици , които се  включиха в глобалното танцово предизвикателство  Jerusalema Dance Challenge - “танц на надеждата”, като израз на съпричастност към борбата с корона вируса. Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето.

    Разгледаха и новия  модерен STEM център, който ще даде възможност за съвременно и фокусирано обучение по четири направления - наука, технология, инженерство, математика, с акцент върху приложението им в реалния живот.

    Това съобщиха от Преслужбата на Общинска администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини