Кърджали все още без ковид зони, липсва интерес към създаването им

    Кърджали все още е без обособени ковид зони. Причината е липсата на интерес към създаването им. Ковид зоните според замисъла на здравното министерство трябва да поемат случаите на COVID 19, в тях да се извършват прегледи, да насочват към изследвания.Целта е да се разтоварят личните лекари. Инициативата за създаването на ковид зони е вменена на Диагностично-консултативните центрове и медицинските центрове в областта.

     Препратили сме писмо на здравното министерство до двете ДКЦ-та в Кърджали и медицинските центрове в Крумовград и Ардино. Те трябва да заявят интерес пред Здравната каса и да сключат договор с нея. Това сподели пред Кърджали бг вести директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Виктор Кирчев. Той посочи,че при сключен договор ковид зоните ще бъдат оборудвани за работа само с ковид пациенти. Работещите в тях ще получат и съответно заплащане.

      Няма проявен интерес към създаването на ковид зони в областта. Не е подавано заявление за сключване на договор с ДКЦ-та или медицински центрове, каза от своя страна директора на РЗОК Соня Ангелова.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини