Мечки завладяха калифорнийски град

Изображение 1 от 3

    Градчето Саут Лейк Тахо, разположено в Калифорния на границата с Невада, почти напълно опустя в края на август. Заради горските пожари, които бушуваха наблизо, почти цялото население на града - около 22 хиляди души, трябваше да бъде евакуирано.

    В началото на септември пожарникарите се справиха с пожара и го овладяха, но местните жители все още се страхуват да се върнат у дома. Причината за това са дивите мечки. В търсене на храна и сигурен подслон, те напуснаха горящата гора и "превзеха в пустия град. Мечки масово обикалят улиците, преобръщат кофите за боклук, нахлуват в къщи и магазини.

    Департаментът на шерифа на окръг Ел Дорадо съобщи за десетки мечи "взломове". Няколко от мечките, които проникнаха в къщите, трябваше да бъдат евтаназирани, но това е крайна мярка, която нито полицията, нито местните жители желаят да предприемат. В тази връзка бяха призовани жителите, които се връщат в домовете си, да бъдат максимално внимателни. Експертите ги посъветваха да не влизат в пряк контакт с мeчките, а да се опитат да ги подплашaт със силни звуци или по-добре - да се скрият и да се обадят на професионалисти.

    Съобщава се, че в края на лятото мечките често навестяват хората в района в търсене на храна, но тази година те са много повече, тъй като животните също бягат от пожарите, пише The Guardian.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини