Кметът на Кърджали посрещна кмета на Голяма община Бурса

Изображение 1 от 2

    Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис посрещна  делегация, водена от кмета на Голяма община Бурса, Турция  г-н Алинур Акташ.На срещата присъстваха ръководството на община  Кърджали, кметовете на общини от област Кърджали, народните представители Адлен Шевкед и Павлин Кръстев.

    Основна тема на разговорите беше продължаване на сътрудничеството и развитието на приятелските взаимоотношения между Кърджали и Бурса. Коментирани бяха съвместни инициативи в областта на културата, образованието, спорта. Кърджали е побратимена  с централната бурсенска община Османгаази от 13 години, като през тези години са реализирани редица съвместни инициативи и проекти. В Бурса живеят десетки семейства изселници от района на Кърджали, които са един от мостовете,  свързващи  двата града  от двете страни на българо-турската граница.

    Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис запозна гостите с последните реализирани  проекти с европейско финансиране, частните инвестиции, променили облика на града. Двамата кметове разгледаха новостроящата се джамия в кв.Прилепци, където бяха посрещнати от  районния мюфтия  Басри Еминефенди. Гостите присъстваха на вечерна молитва в новия мюсюлмански храм, изграден с подкрепата на Голяма община Бурса.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Община Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бъ
      БЪЛГАРИН
      0 0
      11:28, 10 сеп 2021
      Какво величествено посещение.дошъл кмет и то от турция. Повръща ми се вече от сервилчине на нашите мекерета пред турски дори и прислужници

    Още новини

    Последни новини