Пожарът в Кирковско е овладян,пламъците са потушени,гората все още тлее

Пожарът в Кирковско е овладян, пламъците са потушени, но гората все още тлее.Това съобщиха за Кърджали бг вести от общинска администрация. Екипи на пожарната и доброволци от близките населени места са гасили огненаната стихия през нощта. Пламъците са достигнали на 200 м. от махалите на с.Старово. Негов фронт се насочил и към Джебелско. Дълбоко дере и самоотвержеността на пожарникари и доброволци са предотвратили пожарът да стигне до махалите на Старово.

Кметът на община Кирково е на място от ранните часове на днешния ден. Там е и част от екипа му.

От Регионалния пресцентър на МВР,потвърдиха новината.Ето и официалното прессъобщение:

Локализиран от всички страни е големият горски пожар в района на село Самодива, Кирковска община, който възникна вчера малко преди 15 часа. За часове огънят обхвана около 300 декара горски масив в пресечен терен и при силен вятър. Незабавно са били организирани всички налични сили на РДПБЗН-Кърджали за потушаването на пожара. 22-ма пожарникари с 8 автомобила, държавни горски служители, доброволци от формированието в Кирково и местно население са били включени в гасенето. През цялото време не е съществувала заплаха за близките населени места. Към момента продължава гасенето на иглолистния горски масив. На място днес е директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Още 9 пожара са възникнали в областта през почивните дни. Пожар на балкон в областния град бил причинен от забравена тенджера на газов котлон. Изгоряла дограма и техника. Екип на службата в Кърджали загасил огъня.  Лек автомобил „Опел“ изгорял по пътя за село Долище. Няма пострадали. Трима огнеборци от Кърджали загасили огъня. Около 300 декара сухи треви и храсти били запалени в кв.“Горна Гледка“ в областния град. 8 пожарникари локализирали и потушили пламъците. Сухи треви са горели в землищата на селата Пресека, Рудина, Стражево, Бял извор и в Кърджали. Няма нанесени щети.

Екип на пожарната служба в областния град оказал съдействие на спешни медици за пренасяне на пострадала жена в района на село Ненково, по екопътека към пещера „Утробата“.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини