Камион помете стълб с камера за пътния трафик, разследват шофьора

Досъдебно производство е образувано след пътно произшествие на ул.“Първи май“ вчера около 14,30 часа. Товарен „МАН“ с 42-годишен водач съборил стълб с автоматизирано устройство за записване на пътния трафик. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Три екипа на пожарната служба в Кърджали отстранили падналия стълб и почистили пътното платно в района на произшествието. 

Бързо производство е започнато в РУ-Кърджали за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество. Около 1,30 часа тази нощ в Кърджали за проверка бил спрян лек автомобил „Порше“, управляван от 20-годишен. Тестът за наркотици на водача отчел положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Неправоспособен е бил установен да управлява нерегистрирано моторно превозно средство. При проверка на 40-годишен водач на електрически скутер в село Мост станало ясно, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление, а скутерът не е регистриран по надлежния ред. Проверката по случая се извършва от сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали.

Мълния подпалила горска постеля в землището на Крайно село вчера малко след 15 часа. Екипът на пожарната служба в областния град успял да потушил огъня, преди да обхване големи площи. Няма щети.

Два екипа на пожарната служба в Кърджали отстранили паднало дърво на пътно платно в областния град и участвали в премахването на опасни дървета. Джебелски пожарникари премахнали дърво от улица в града.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини