Кметът на гръцката община Димотика Ромилос Хатзияноглу посети Ардино

Кметът на гръцката община Димотика Ромилос Хатзияноглу, област Александруполис бе на посещение в Ардино. Той бе специален гост на първия Фестивал на чистите храни от Родопите „Ардино 2021“, който се проведе в рамките на проект „Ardino and Didymoteicho connected through past and future” with acronym ARDICO („Ардино и Димотика свързани чрез минало и бъдеще“ с акроним АРДИКО), по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020. Заедно с него бяха още заместникът му Вилякакис Параскевас и главният архитект на Община Димотика Николаос Заркадис.

Гостите от Гърция имаха среща с кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. На нея бяха обсъдени възможностите за бъдещо ползотворно сътрудничество между двете общини.

Кметът на Димотика Ромилос Хатзияноглу сподели изключително приятните си впечатления от Ардино. „За първи път посещаваме Ардино. Много чист, красив и зелен град. Щастливи сме да реализираме проекти с община Ардино“ заяви Ромилос Хатзияноглу. Той покани кмета инж. Изет Шабан и екипа му да посетят град Димотика.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тече ремонт на участък от пътя до историческата забележителност Дяволския мост. Водеща организация е Община Ардино, а партньори са община Димотика и Археология Еврос, Гърция. По проекта се извършва реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека до Дяволския мост. Изграждат се и две беседки в землището на село Дядовци, едната от тях ще е с чешма в населеното място.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Вели
    0 -1
    09:19, 26 авг 2021
    Този, нашият кмет да не е и с къси гащи? Срмота, да ти дойде делегация от чужбина и ти да ги посрещнеш разгащен.
Последни новини