Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията

Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това заяви в коментар президентът Румен Радев. 

"Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР", категоричен е държавният глава.

По думите му "корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато паразитираха върху бюджета". "Това е политическият залог. По юридическия казус ще се произнесат съдиите от Конституционния съд", добави той.

Радев посочи, че все още няма решение на кого ще връчи третия мандат, тъй като не са приключили консултациите с всички партии.

"Мога да ви кажа, че и на Консултативния съвет, и на проведените до момента консултации парламентарно представените партии показват, че ясно разбират всички предизвикателства, пред които е изправена страната. Очаквам това разбиране да се пренесе като отговорност и в парламента, за да може да се актуализира бюджетът и да има достатъчно средства за посрещане на кризите", обясни държавният глава.

Той е категоричен, че няма място за „политиканско увъртане”, когато става въпрос за здравето на българите и за сигурността по границите. "Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, а кои за себе си", добави Радев. 

"Ще бъде крайно безотговорно, ако и този парламент приключи без да състави редовно правителство и без да актуализира бюджета. Което означава, че ще остави следващия служебен кабинет с вързани ръце по време на криза", заключи президентът. 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ни
    Нивея
    8 -7
    14:17, 18 авг 2021
    Радев ти си паразита в държавата с тази заплата от 12 хиляди. Погледа ти желанието ти е отново да седнеш на президентския пост, а не виждаш предстоящата политическа и икономическа криза и тежката зима.
  • 2
    Хр
    Христов
    8 -8
    14:33, 18 авг 2021
    Оправдава се за гафовете които направи с това измислено правителство. Опитва се да дърпа задкулисието и такава каша надроби че скоро няма оправяне. Партиите се изпокараха помежду си. И отново слушаме общи приказки кои са тези олигархични кръгове. Защо не ги назове поименно? Ще ги назове и най-малката ще му спретнат инпийчман. И както е тръгнало ако не предложи мандат на Корнелия така както тя го предложи преди 5 години така и ще предложи друг техен кандидат наесен.
  • 3
    Пе
    Петко
    5 -6
    15:10, 18 авг 2021
    Агнешките главички и кръга капитал на Иво Прокопиев стоят зад цялата работа с клатенето на временното правителство. Съветниците ще му подложат една хубава динена кора и да я помним цял живот мандата си. Въобще Руменчо знае ли какво прави и на кой свят се намира?
  • 4
    Об
    ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН
    3 -2
    16:29, 18 авг 2021
    Уважаеми господин радев.
    Много по голяма част от народа ви вярва безпрекословно. Ударихте по невралгичните точки олигархията,корумпираните и провалени политици. Критикуват ви с измислени и инсценирани сюжети защото са предсмъртна фаза.
    Повярвалия си псевдополитик на антибългарската партия дпс карадаи от помашкия етнос хич не го е яня както и резните "българские" мекерета като цонев и още няколко които ги пращат на първа линия за да баламосват и праах в очите на българите.погрешна позиция и тактика на сарая. Това е така защото не им се конфискува всичко ограбено и в затвора за отрезвяване.
    Дерзайте-много много по голямата част от народа и интелигенцията е твърдо зад вас.
    • Ра
      радев е селски цървул
      2 -1
      17:49, 18 авг 2021
      Вкара държавата в политическа криза а гражданите да треперят за своето бъдеще и как ще изкарат зимата.
Последни новини