Международният турнир по тенис на маса в Ардино в памет на Джофи се превърна в истински спортен празник

От 13 до 15 август в Ардино се проведе петнадесетото издание на Международния турнир по тенис на маса за кадети и кадетки до 16 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов-Джофи. В него участваха над 60 състезатели, от 13  клуба от България, Турция, Румъния иСеверна Македония. Състезанието се проведе под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан и се превърна в истински спортен празник.

В продължение на три дни любителите на тениса на маса в града под Белите брези станаха свидетели на крайно интересни и оспорвани срещи, които бяха изпълнени с високо спортно майсторство, много емоции, неописуеми радости и сълзи.

Отборната купа и златните медали при кадетите спечели отборът на

СК „Искър 97“ от Роман, област Враца в състав - Велислав Христов, Петър Йотов и Божидар Цветков. Във финалната среща възпитаниците на треньора Росен Цолов победиха, след много динамичен двубой, националния състав на Северна Македония с 3:2. В спор за третото място домакините от СКТМ „Юнак“ победиха тима на „Панагюрище“ с 3:1.

При кадетките шампионската титла извоюваха състезателките на СК „Тракер-Балгьоч“ от турския град Люлебургаз в състав –Айтен Улуташ, АйсимаГюн, Елифназ Динчер и ЮлкюЕджем Пехливан. Във финалния мач възпитаничките на младия треньор ЕрманДуран победиха трудно с 3:2 отбора на „Констанца“, Румъния. На трета позиция са домакините от Ардино, а на четвърта е отборът на СК „Зирве“ от Люлебургаз.

В индивидуалната надпревара при кадетите 15-годишният НурканХалилходжа от СКТМ „Юнак“-Ардино показа майсторска техника във всички срещи и заслужено спечели първото място. Във финалната среща той победи с 3:1 (11:5, 11:13,11:6,11:7) Борис Секулов от Северна Македония. На трето място останаха Александър Якимовски и Даниел Глаевевски, и двамата от Северна Македония.

За втора поредна година първенец при кадеткитее националната състезателка на домакините Цветелина Георгиева. Във финалната среща талантливата ардинска тенисистка  надигра категорично националната състезателка на Румъния Андреа Теглаш с 3:0 (11:6, 11:6, 11:6). Трети са ЛоренаДумитру и СеренаЖантеа, и двете от тима на „Констанца“, Румъния.

Купите и медалите на призьорите връчиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, синът на Джофи – Ердем Адемов и дългогодишният треньор на СКТМ „Юмер“ Бахри Юмер.

„През трите дни станахме свидетели на един много хубав международен турнир в памет на нашия съгражданин Дургут Адемов – Джофи. Искам да благодаря на ръководството на СКТМ „Юнак“, Българската федерация по тенис на маса (БФТМ), както и към всички, които допринесоха за провеждането на спортния турнир. Ще продължим тази традиция и ще я развиваме”, заяви при закриването на спортния форум кметът на община Ардино инж. Изет Шабан.

Главен съдия на турнира бе м.с.Димитър Караиванов от Момчилград, републиканска категория.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини