Два пътнически влака се сблъскаха в Чехия

В Чехия два пътнически влака се сблъскаха край село Милавце, по предварителни данни двама души са загинали, над 30 са ранени, а седем от тях - тежко ранени, съобщава ČTK позовавайки се на спешните служби.

Инцидентът е станал тази сутрин между гарите Домажлице и Ближеев. Според железопътните работници международният влак Western Express (Пилзен-Мюнхен) се е сблъскал с крайградски влак. По отношение на броя на жертвите това е най-голямата железопътна катастрофа в Чехия от миналата година. Според сайта на чешките железници, движението на влаковете в участъка е спряно.

Чешкият министър на промишлеността и транспорта Карел Хавличек заяви в Twitter, че отменя планираните събития и заминава за мястото на инцидента. Той уточни, че инцидентът е станал на железопътната стрелка пред гара Домажлицe. "Ситуацията е сериозна", зяви министърът.

По предварителна информация грешка на машинист е причина за инцидента.

"Цялото оборудване е било в изправно, човешкият фактор не може да бъде напълно изключен“, каза Хаваличек пред портала iDNES.cz.

Четири спасителни хеликоптера и пет линейки са на мястото на сблъсъка. Още пет линейки са предоставени от съседна Германия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини