Оранжев код за опасни жеги в Кърджали и областта,термометрите ще показват 40 градуса

Оранжев код за Кърджали и областта е обявен за днес.Облачността ще бъде 17%.Валежи не се очакват.6%  е вероятността за гръмотевична буря.Ще духа слаб вятър сос скорост от 4,8 м/с.Температурите ще варират от 21 до 40 градуса.

Днес в страната ще е слънчево, след обяд над планините с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Горещо с преобладаващи максимални температури между 37° и 42°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа силен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 34°, на 2000 метра - около 26°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 31°-35°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За 02.08.2021 г.  от НИМХ-МОН е обявен червен код за много горещо време с максимални температури, в повечето райони от областта, над 41 °C. Минималните температури ще са около и над 20 °С. в областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Велико Търново и Русе и оранжев код за останалата част от страната за много горещо време с максимални температури между 38° и 41° C. Минималните температури ще са около и над 20° С.

   Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини