Нова порция жизнерадостни BTS

Новият клип на корейския феномат BTS излезе преди дни, а клипът само в YouTube има 128 млн. гледания и е в тренд. Най-успешната момчешка група в новите времена затвърждава запазената си марка за позитивни и жизнеутвърждаващи послания. "Нямаме нужда от разрешение да танцуваме" показва също перфектна и ненапрягаща хореография, слънчева и даже приказна атмосфера в иначе почти небрежните сцени от ежедневието. Светът изглежда прекрасен и да танцуваш с BTS изглежда толкова лесно. Огромният списък на екипа, участвал в създаването на клипа в Сеул и Лос Анжелис е само малко напомняне колко много усилия са необходими за такова едно послание.

Момчетата пеят на английски, а за непосветените може да е новост, но в Южна Корея има контрол над съдържанието, което се тиражира чрез музика и видео, така че негативни, нараняващи, нецензурни или смущаващи добрите нрави неща просто не виждат бял свят. С това BTS нямат проблем, защото в самата има концепция е да носят позитивно и оптимистично послание до колкото може по широка аудитория, без ограничения.

И накрая нещо, което няма как да не разтопи сърцата ви. Във видеото на "Permission to Dance", освен заразния танцов ритъм и движения, BTS изглежда правят танца достъпен и за глухи и слабочуващи хора. Както посочва потребителят в Twitter @tteokminnie, танцът в това музикално видео включва някои жестомимични движения, които означават "да се забавляваш", "да танцуваш" и "мир", свързани заедно. След като видеото бе публикувано, трудно чуващите фенове на групата или такива, които имат в семейството си близки с увреден слух, реагираха с бурна подкрепа към момчетата.

Коментари в сайта

Последни новини