Испания дава 4,3 милиарда евро от възстановителните пари за електромобили

Испанското правителство ще инвестира 4,3 милиарда евро от националния план за възстановяване от пандемията, за да обнови автомобилната си индустрия и да я насочи към производство на електромобили и компоненти за тях, обяви днес премиерът Педро Санчес, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Разходната програма е финансирана главно с възстановителни средства от ЕС, сочат правителствените документи, представени днес.

Планът на правителството ще включва цялата производствена верига - от добива на литий до сглобяването на акумулаторни клетки и производство на електромобили, посочи Санчес на събитие за представяне на проекта.

Той изтъкна, че инвестицията ще бъде "истинска революция" за испанската икономика и ще й донесе около 19 милиарда евро допълнителни частни капиталовложения.

Премиерът представи първия от седем планове за трансформиране на промишлеността на Испания със 140 милиарда евро, които страната се очаква да получи през идните шест години по възстановителния план "Следващо поколение ЕС".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини