Кърджалийци излязоха да гласуват по хладното, образуваха се опашки

Изображение 1 от 6

    Кърджалийци излязоха да гласуват по хладното. Пред много секции се образуваха опашки. В тях преобладаваха предимно млади хора и хора на средна възраст. Те споделиха, че не са затруднени от машинното гласуване. Думите им бяха потвърдени от председатели на секционни комисии.

     Изборният ден върви при строги противоепидемични мерки. Членовете на СИК и гласоподавателите са с предпазни маски. В секциите не се допускат хора без маски. На входа те се тестват с дистанционен термометър.

    Бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева бе забелязана в СУ”Отец Паисий”. Тя съпровождаше майка си до изборната секция.

    19373 избиратели са гласували до 11 часа в област Кърджали. Това съобщи Величка Георгиева, председател на Районната избирателна комисия на брифинг.

    По общини броят на гласувалите е: Ардино – 1402, Джебел 2234, Момчилград – 2576, Кирково – 1859, Крумовград – 3142, Кърджали – 6854 и Черноочене – 1300.

    Поради проблеми с машините в секция в Черноочене и в секция в село Люляково, вотът се упражнява с хартиени бюлетини, след решение на ЦИК.

    В 6 машина в Черноочене се минава на хартиено

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини