Учители от ПГ по туризъм изучават немския опит в образователна система при работа в мултукултурна среда!

В периода 21.06.2021г. - 28.06.2021г. ПГ по туризъм реализира проект "Мултикултурна класна стая” съвместно с партнираща организация « BERLINK ETN GmbH» – Берлин, Германия. Проектът е съфинансиран и се реализира със средства от програма „Еразъм +” на Европейския съюз.

     Шест  учители от гимназията  осъществиха едноседмична мобилност в   гр.Берлин, Германия. В рамките на обмена  те посетиха образователни центрове и институции. Запознаха се с немския  опит в образователна система при работа в мултукултурна среда, с организацията  на учебния процес с ученици, чийто майчин език е различен от официалния за страната - ученици билингви, с  интеграция на ученици от различни етнически групи,  със социалните  дейности, свързани с деца в неравностойно положение, с комуникация с родителите на ученици в риск от отпадане от образователната система.

Изучаване на методите за неформално учене и тяхното прилагане в междукултурното

образование обогати  професионалните умения и компетентности на учителите в областта на

културното многообразие, неговите предизвикателства и възможности.

     За валидиране на компетентностите, придобити по време на мобилността, ползвателите получиха Europass сертификат за мобилност, а от партньора-домакин Сертификат за проведена мобилност по програма „Еразъм +”. Издадените документи ще послужат за оценка компетенциите на учителите, като част от самооценяването на гимназията.

По време на мобилността  във Берлин  педагогическите специалисти имаха възможността да се запознаят и с културно-историческото  наследство  на страната – Сградата на Райхстага, Бранденбургската врата, Мемориала на холокоста, Берлинската  стена, Островът на музеите, двореца «Сансуси» в Потсдам и др.

Ръководителят на проекта и директор на гимназията инж. Марияна Стратиева благодари на всички участници, допринесли за реализирането му.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини