174 клипа за превишена скорост при хайка на Пътно полиция

438 моторни превозни средства и 544 лица са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Джебел за периода от 16 юни до 22 юни с цел подобряване на средата за сигурност, контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотични вещества, използване на обезопасителни системи, спазване на скоростните режими в населени и извън населени места. Полицейски служители са констатирали 289 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 18 акта, 97 фиша и са били заснети 174 клипа за превишена скорост, за които ще бъдат връчени електронни фишове.

Бързо производство е образувано в РУ-Крумовград за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Около 22 часа снощи в града за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“ с 43-годишен водач. Тестът за алкохол на шофьора с техническо средство отчел 1,34 промила. Издаден е бил талон за медицинско изследване и взета кръв за химически анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

 Сигнал за пожар в газова бутилка в къща в село Дрангово е бил подаден в 17,20 часа вчера. Няма пострадали. На мястото е бил изпратен екип на пожарния участък в село Бенковски, който установил, че причина за произшествието е спукан маркуч на бутилката. Няма нанесени щети

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на ЧВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини