Партньорство между възрастни и млади доброволци на БЧК в Ардино

Приключи първата част от фондонабирателната кампания на доброволците на клуб на БМЧК „От сърце“към СУ „Васил Левски“с координатор Елица Карамитева, подкрепени от Бахар Реджебов председател на Общинска организация на БЧК – Ардино.

За поредна година партньорството между възрастни и млади доброволци, между гражданите на Ардино и дарителите дадоха възможност да бъдат подкрепени 50 бенефициенти - възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания и семейства в риск, които не получават подкрепа от Европейската хранителна програма. Списъкът на получилите хранителни пакети беше подготвен благодарение на Дирекция „Социално подпомагане“ – Ардино.

Набраните от дарителската акция на младежите „От хората за Хората“ хранителни продукти са 275 кг на стойност 675,00 лв. Общо вложения от доброволците безвъзмезден труд, свързан с пакетирането на продуктите и разнасянето на пакетите по домовете , надхвърля 50 часа.

Обл. С на БЧК изказа своята благодарност към Общинска организация на БЧК – Ардино, доброволците на клуб на БМЧК „От сърце“към СУ „Васил Левски“, на търговските обекти „Солак“, „Наркооп“ и „Панорама“, както и на братя Осман и Ферди Велиеви за значимата социално-помощна инициатива и пожелава на тях и на всички съпричастни към кампанията дарители още нови успехи.

Амбициите на нашите млади доброволци са да достигнат 100 бенефициента, за да отпразнуват своята 100 – годишнина. Ето за това червенокръстците отново ще заемат позиция в два поредни петъка на юли – 02.07. и 09.07. Те ще ви очакват в хранителните магазини„Солак“, „Наркооп“ и „Панорама“ в град Ардино. Подкрепете ни, за да достигнем до повече хора и семейства в риск в областта.

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини