Започна ваксинирането в моловете в София

Новите три ваксинационни пункта - в мол "Парадайс" (ниво 0, Северен вход), мол "Сердика" (ниво 0 до клиентски асансьори) и "Ринг мол"(на паркинга до Икеа) бяха открити днес в 13.00 часа и вече приемат първите желаещи да се имунизират срещу COVID-19. С тях местата за ваксинация през уикенда в София вече станаха осем, съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Решението за отваряне на ваксинационни пунктове в моловете е било взето по инициатива на управителите на търговските центрове, след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова миналата седмица.
Работното време на ваксинационните пунктове е съобразено с активността на посетителския поток в моловете - от 13.00 до 18.00 часа.

Столичната община и СРЗИ осигуряват лекарски екипи и ваксини, както и на останалите пет мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк "Дружба" и в кв. Красна поляна.

Въпреки дъждовното време, днес до обед в пунктовете в парковете са се ваксинирали общо 326 души. Някои от хората си поставят в тези пунктове вече втора доза от избраната от тях иРНК ваксина и получават европейския сертификат, с който могат да пътуват спокойно в повечето европейски държави. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на "Янсен". Работното време в пунктовете в парковете днес и утре е от 9.00 до 16.00 часа.

През първите три уикенда, в които работят мобилните кабинети в парковете, в тях са се ваксинирали над 3200 души, информират от Столичната община.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Be
    best
    2 0
    12:59, 20 юни 2021
    Пожелавам им вечен живот в "прекрасния нов свят" където игли ще се мушкат понеделник, сряда и петък. Успех.
Последни новини