Отпада пълната блокада на пътя Гълъбово - Мъдрец

Няколко десетки жители на село Обручище тази сутрин отново блокираха пътя между град Гълъбово и село Мъдрец в знак на протест срещу лошото състояние на 15-километровата отсечка.

Стачният комитет е преосмислил решението си за пълна блокада на пътя и автомобили и автобуси ще бъдат пропускани периодично днес. Третокласният път от републиканската пътна мрежа е използван и от миньорите в рудниците на "Мини Марица-изток" и енергетиците от ТЕЦ-овете в района.

Отсечката от Гълъбово до Мъдрец не е основно ремонтирана от 1976 година. Протестиращите не приемат официалната позиция, обявена преди два дни от АПИ, че средства ще бъдат осигурени само за закърпване на трасето.

Вчера представители на протестиращи са се срещнали с ръководството на областното пътно управление в Стара Загора и са получили уверение от директора, че ще се направи всичко възможно да се намерят средства за ремонта.

"Ще подпишем споразумителен протокол в понеделник или вторник. Разбрахме се, че първоначално ще се направи изкърпване на дупките, след което ще бъдат намерени средства за пълен ремонт", обясни пред журналисти Тенчо Кайряков от стачния комитет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини