3-годишно дете пострада сериозно при инцидент на футболно игрище

3-годишно дете е пострадало сериозно, след като върху него е паднала футболна врата.

Инцидентът е станал на 3-ти юни в квартал "Долни Воден".

За злощастната случка съобщи общинския съветник от БСП Гео Караданов на заседанието на Общински съвет - Асеновград, което се състоя вчера. 

Според информацията, която господин Караданов предостави, детето е пострадало тежко и е било с тежка черепно-мозъчна травма, контузен бял дроб и счупени ребра. 

То е било с други деца на футболното игрище, когато, докато е с гръб към футболната врата, тя пада върху него.

За късмет, няма други пострадали деца. 

3-годишното дете е настанено в УМБАЛ "Свети Георги", град Пловдив. 

Баща му Стоян Радичев информира, че то вече е по-добре.

"Аз като бях ученик също беше паднала една врата и беше късмет, че не беше ударила никой. Пак играехме така. Задният край като се вдигне леко и тя пада напред.

Дори в болницата лекарите казаха, че те са имали много случаи на пострадали хора от този тип врати и дори с фатални инциденти.

Не знам защо никой през всичките тези години не е предприел някакви мерки този вид врати да бъдат укрепени, това си е бомба със закъснител", коментира бащата на детето.

На заседанието на Общинския съвет се поставиха въпроси за това, защо повече от 10 дни въпросната футболна врата не е обезопасена, кой носи отговорност за стопанисването на спортните съоръжения и обекти и какви мерки ще бъдат предприети за предотвратяването на такива инциденти.



 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини