Цвекло, какао или ябълков оцет за третото око

За епифизната жлеза - ендокринната жлеза, разположена в мозъка, се казва, че е мястото, което обитава душата. Тя е малка, наричат я третото око, за нея се смята, че участва в достигането на по-високи нива на съзнание, действайки като врата към измерения отвъд създадената от мозъка ни реалност.

Тези, които се стремят да активират напълно своя духовен потенциал и да се възползват от силата на епифизната жлеза, трябва да започнат с укрепване на нейната функция чрез детоксикация и правилно хранене. Учените твърдят, че поради пълната ни с пестициди и химикали храна, както и заради отровите, които поемаме от околната среда като флуорид във водата ни, епифизната жлеза и цялото ни тяло са изложени на токсини и наноорганизми повече от всякога. Те образуват около себе си калциеви черупки за защита от имунната ни система, което е довело до калциране на епифизата, натрупване на кристали калциев фосфат в различни части на човешкото тяло.

Много от нас имат епифизна жлеза, която вече е напълно калцирана. Ето защо срещаме трудности когато се опитваме да се възползваме от езотеричните възможности на тази жлеза чрез йога практика, медитация, използване на растителни лекарства като аяхуаска и т.н. Процесът на детоксикация е отправна точка, от която да започнем, ако искаме да използваме пълните си духовни възможности.

Eто 6 добавки, които ще засилят функцията на епифизната ви жлеза, ще помогнат за нейното декалциране и ще ви подкрепят в пътуването ви към лично и духовно усъвършенстване. Ползите от някои от изброените добавки са идентични, така че зависи от вас да решите коя комбинация от добавки ще работи най-добре за вас.

1. Масло от риган и екстракт от нийм
И маслото от риган, и екстрактът от нийм (индийски люляк) помагат в процеса на пречистване като стимулират премахването на съществуващите калцификати в епифизната жлеза. Те пречистват и ендокринната система. Нийм се използва в Индия от хиляди години. В западния свят маслото от риган също се превръща в цялостен способ за укрепване на имунната система. В дългосрочен план и двете добавки ще действат като естествен антибиотик срещу нови калциеви черупки, създадени от нанобактерии.

2. Сурово какао
Суровият органичен шоколад в най-чистата му форма може да помогне за детоксикация на епифизата поради високото съдържание на антиоксиданти в какаото. То ще помогне за стимулиране на третото око.

3. Богати на хлорофил суперхрани
Добавки като спирулина, хлорела, житна трева и синьо-зелени водорасли са примери за богати на хлорофил суперхрани, които носят подобни ползи като яденето на листни зеленчуци. Разликата е, че от изброените суперхрани са ни нужни много по-малки порции, отколкото от салатите. Тези добавки подпомагат декалцификацията на епифизната жлеза благодарение на своите силни детоксикационни свойства.

4. Суров ябълков оцет
Суровият ябълков оцет е естествен детоксикатор, помага за декалциране на епифизната жлеза поради свойствата на ябълчената киселина. Ябълчената киселина е органично съединение, което придава на плодовете кисел вкус. Когато се приема като добавка, поддържа храносмилателната система и помага на тялото да се детоксикира. Ябълковият оцет има много ползи за здравето. Уверете се, че марката, която купувате, предлага суров продукт, а опаковката трябва да е стъклена.

5. Йод
Много от нас са били изложени на натриев флуорид поради флуориране на нашите водни системи и това също е довело до калцификация на епифизата. Йодът, който се среща естествено във водораслите, ефективно подобрява отстраняването на натриевия флуорид чрез урината. За съжаление, западната диета ни остави с недостиг на този жизненоважен минерал и телата ни го жадуват силно. За да се избегне дефицит на калций, когато се приемат йодни добавки, се препоръчва диета, включваща много органични храни като къдраво зеле (кейл, листно зеле), броколи, бадеми, портокали, ленено семе, сусам, копър, мащерка и други сушени билки. Предполага се, че е добре добавката лецитин (без ГМО) също да се взема заедно с приема на йод.

6. Бор/боракс
Друга добра добавка, която може да се използва за премахване на флуор от човешкото тяло, е минералът Бор. Той присъства естествено в цвеклото, което може да се яде сурово, на пара, варено, както и в добавка на прах. Той присъства и в други храни, като сушени сливи. Бораксът е евтин източник на бор, който може да се купи в повечето хранителни магазини.

Източник: spisanie8.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини