Путин и Байдън си стиснаха ръцете, преговорите започнаха

Преди президентите на САЩ и Русия - Джо Байдън и Владимир Путин, да влязат днес в женевската вила "Ла Гранж" за първата си среща, двамата си стиснаха ръцете, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало по инициатива на Байдън.

Това е първата среща между двамата, откакто американският президент встъпи в длъжност през януари.
Путин и Байдън бяха посрещнати последователно във вилата "Ла Гранж" от швейцарския президент Ги Пармлен. Домакинът им пожела късмет при разговорите, които обаче се очертават напрегнати, отбелязва още АФП.

Путин заяви: "Надявам се срещата ни да бъде продуктивна" и благодари на Байдън, че е поел инициатива за тези преговори. "Винаги е по-добре да се разговаря на четири очи", подчерта американският президент.

Лидерите на Русия и на САЩ започнаха преговорите в тесен състав в библиотеката на вилата. Преди това в помещението пуснаха журналисти за протоколни снимки и участниците в срещата направиха няколко коментара. После размениха още две-три думи, когато репортерите вече напускаха стаята, отбелязва ТАСС.

Агенцията съобщи и за ново ръкостискане между президентите - вече след влизането им в сградата. Освен Путин и Байдън в библиотеката присъстват руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, както и преводачи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини