150 пълни отличници в "Славейков"

Изображение 1 от 4


    15 юни е последният учебен ден за учениците от четвърти, пети и шести клас. По традиция в СУ "Петко Рачов Славейков" за тях бе организирано специално тържество. Гимназистите от Ученическия парламент подготвиха празник, с който и тази нестандартна учебна година да приключи красиво.
    Водещите Деница и Димо напомниха с носталгия за традицията на славейковци 15 юни да се чества на градския басейн, което последните години се оказа напълно невъзможно. Затова пък си имат пълен училищен двор с усмихнати и жизнерадостни лица. "Готови сме винаги да направим домашна лимонада, когато животът ни поднесе лимони. Защото сме славейковци.", казаха те. И поканиха на сцената директора Милко Багдасаров така: "Човекът, който заменя концертите с онлайн компилирани видеа, стандартното шествие с автомобилно, но категорично отказва да замени живия контакт с нещо друго" Директорът ги поздрави с успешно завършената учебна година и пожела щастливо лято, в което малчуганите да стоят по-далеч от устройствата, а да четат книги, да спортуват и да се забавляват с приятели. След което се зае с трудната задача да награди 150 пълни отличници от 4 до 6 клас. Имаше и колективни награди - за победителите в училищния турнир по футбол, за добротворците от "Ръка за помощ" и за 6"г" клас - иновативна паралелка, проявили изключителна активност по време на онлайн обучението. 
    Програмата започна със скеч "Урок по математика", подготвен от 4а клас, а продължи между награждаванията с песни като "Щастието" и "Учителко, целувам ти ръка", изпълнени от учениците на 4ж и 4в клас. Танцът "Джерусалема" бе изпълнен от малчуганите от 4б и увлече всички присъстващи. Шестокласниците от поетичен клуб "Вдъхновение" представиха рецитал и песента "Приятели".
    Така в духа на щастието и приятелството неусетно премина едночасовото тържество, завършило с кръшно българско хоро. 
    Остана време за общи снимки, а четвъртокласниците гордо позираха със своите тоги и шапки заедно със своите начални учителки, с които се разделят днес. 
    Нешка Шопова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини