Загиналият младеж при катастрофата вчера имал шофьорска книжка от 10 дни

Младеж на 25 години и с година по-младата от него пътничка в колата са загиналите във вчерашната катастрофа по пътя Русе-Силистра, в участъка между село Сандрово и град Сливо поле. Това съобщиха днес от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

Сигнал за тежкия инцидент е подаден около 15,00 часа вчера.

По време на разследването е установено, че при обилен валеж от дъжд 25-годишният шофьор на автомобил "БМВ" предприел изпреварване на два леки автомобила и автобус, при което загубил управление, завъртял се и се блъснал в дърво. От удара на място са загинали шофьорът на колата и пътничката.

По данни на полицията участъкът не се характеризира с концентрация на пътни инциденти.

От областната дирекция на МВР информират, че според първоначалните данни вероятните причини за инцидента са движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост, недостатъчна квалификация на шофьора, който според справките е със стаж 10 дни, като преди да получи шофьорската си книжка, е санкциониран многократно за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Разследването по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    45
    456
    6 0
    17:19, 15 юни 2021
    Мдаааа, купувайте им по-мощни коли. Добре, че невинните от изпреварваните коли от тоя джигит не са пострадали.
    • Ху
      Хулиган
      4 -2
      17:37, 15 юни 2021
      Жалко за момичето!
  • 2
    Ва
    ВАНЯ
    0 0
    09:37, 16 юни 2021
    Да пази ГОСПОД от такива инциденти . Трябва да се спазват правилата за движение и много да се внимава . Жалко за тези млади хора . Съболезнования на близките .
Последни новини