Седмица на отворените врати в ПГ по туризъм

          На 07. 06. 2021г. Гимназията по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Кърджали обяви Седмица на отворените врати по всички професии и специалности, които се изучават в учебното заведение.

 На 08.06 гости в училището бяха седмокласници от СУ „П. Р. Славейков“, придружавани от техните класни ръководители. Те имаха възможността да наблюдават процеса  декантиране на червено вино, представен от зрелостника и възпитаник на ПГ по туризъм Ерай Ердинч с ръководител инж. Соня Ангелова, който преди месец взе участие в Националното състезание за „Най-добър млад сервитьор-сомелиер”. Различни видове безалкохолни коктейли  приготвиха и представиха на живо Калоян Дялков и Стефан Златев от 8б клас под ръководството на г-н Георги Гарабедян.  Гостите от СУ „П. Р. Славейков“ разгледаха богатата материална база, в която се обучават и провеждат учебната си практика учениците от гимназията ни.

          Като добри домакини, златаровци показаха своите професионални умения и предложиха на своите гости  да дегустират  специално приготвените за тях  кулинарни шедьоври.

          Седмицата на отворените врати ще продължи с посещение от десетокласниците от  ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Стремци,   които ще се докоснат до магията на хлебните и сладкарски изделия, вземайки  участие  в учебна практика по хлебопроизводство и сладкарство под ръководството на инж. Делка Христова.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини