Разследват кандидат -пенсионер,опитал се да измами НОИ в Кърджали

Досъдебно производство за използване на неистински официални документи пред Териториалното поделение на НОИ е образувано в ОД на МВР с постановление на Районната прокуратура. В осигурителния институт били внесени трудова книжка и образец за придобит осигурителен стаж с вписани неверни данни в тях. Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и разследващ полицай работят по случая.

Полицейски служители от РУ-Кърджали издирили 21-годишен съпричастен към палеж на автомобил. Инцидентът станал в село Рани лист в края на месец март.

За незаконно съжителство на 29-годишен с непълнолетна е започната проверка в РУ-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. Сектор „Криминална полиция“ в управлението работи по случая.

 Полицаи от РУ-Джебел са издирили и задържали 18-годишен по случая с унищожените три овощни дръвчета в града на 6 юни през нощта. От извършителя на деянието са били снети обяснения. След приключване на проверката по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество материалите ще бъдат внесени в прокуратурата.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини