Служителите на Apple не искат да се връщат в офиса

Изпращането на милиони хора да си работят по домовете в началото на пандемията бе срещнато със смесени чувства. Изглежда, че година по-късно дистанционната работа вече се счита за предпочитан избор сред все повече хора. 

Преди няколко дни Apple обяви, че служителите й скоро ще трябва да се върнат в офиса и да работят там поне три дни в седмицата, но малко след това установи, че сметките й може и да не се получат. 

Група от около 100 души от компанията, подкрепяни от поне още 2500 колеги, са изпратили писмо към Тим Кук, в което обясняват, че не са съгласни с предложението за връщане в офиса.

Те са на мнение, че последната една година за първи път им е дала възможност да са близо до семействата и роднините си, да се грижат повече за себе си и близките си и да са истински продуктивни в работата - става ясно от писмото. 

Според тях, всеки екип трябва да има свободата да решава сам дали и колко често да изисква от членовете си да присъстват в офиса, вместо да се налага общо правило за цялата компанията. 

В писмото служителите в прав текст обвиняват мениджмънта в игнориране на чувствата им и цялостно неразбиране на ситуацията на служителите, предава CNET.

“Много от нас чувстват, че са принудени да избират между семействата, здравето и доброто си представяне в работа, и това да работят за Apple”, пише в писмото. 

Te споделят, че през последната година са успели да бъдат истински продуктивни не въпреки пандемията, а благодарение на нея, като не смятат, че дигиталната комуникация отстъпва по качество на физическата. 

От Apple все още не са коментирали казуса и е любопитно как ще се развие той. 

Компанията е известна с това, че обича хората й да работят заедно и да провеждат неформални разговори, като тази традиция датира още от времето на Стив Джобс. 

Според него, така се раждат най-добрите идеи, а концепцията му е пресъздадена и в дизайна на кампуса на Apple, който е измислен така, че да предразполага към приятелски срещи и разговори между членовете на отделните екипи. 

Източник: LifeStyle

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини