8 тежки пътно-транспортни произшествия в община Димитровград за тримесечие

    Днес се проведе плановото заседание на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата на област Хасково за второто тримесечие на 2021 г., свикано от областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов. На него присъстваха ръководството на ОДМВР-Хасково, ОПУ-Хасково, представители на общините и други компетентно институции.
    За второто тримесечие на годината са станали 20 тежки пътно-транспортни произшествия в община Хасково, а в община Димитровград – 8, стана ясно на заседанието днес от изнесения доклад на началника на  сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Хасково Димо Чобанов. В Свиленград за периода има 7 пътно-транспортни произшествия, в Любимец 4, а в Тополовград, Симеоновград и Минерални бани по 2. В Стамболово е станало едно тежко пътно транспортно произшествие.
    За периода от 1.04 до 15.06.2021 г. са загинали 7 участници в тежки пътно-транспортни произшествия в областта. За сравнение със същия период миналата година се наблюдава увеличение. Тогава 4 души са загинали в тежки пътно-транспортни произшествия, добави началникът на  сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- Хасково Димо Чобанов.
    На заседанието бе засегнат въпроса за засиления трафик на тежкотоварни автомобили през с. Сива река. Сигналът е получен от кметския наместник Лозко Димов, който посочва, че пътят през гр. Любимец е затворен за тежкотоварни автомобили и това налага преминаването им през селото. Според жителите трябва да се извърши изграждане на технически неравности и пешеходни пътеки. От община Свиленград казаха, че са запознати с проблема и потвърдиха, че пътят наистина е в окаяно състояние и на много места е компрометиран. Според тях изграждането на пешеходни пътеки няма да реши  въпроса, а трябва да се помисли за друг обходен път, който да не преминава през територията на селото.
    От ОПУ-Хасково обясниха, че Община Любимец има проект за изграждане на околовръстен път. Надлезът над жп линията е изграден през 2015-а и трябва да се изгради 3-киломтетрово трасе, което ще реши проблема с тежкотоварния трафик, който преминава през с. Сива река. Във връзка със забавеното изграждане на околовръстния път има сигнали от частни компании, чиято производствена дейност е възпрепятствана.
    Служители на РУ-Свиленград са подали сигнал за път I-8, където на моста над р. Марица констатирали, че фугите между секциите на съоръжението са разбити, стърчат метални части и болтове, което създава предпоставка за пътно-транспортни произшествия. От ОПУ-Хасково информираха, че участъкът е обследван и наистина има разрушени фуги и уточниха, че имат споразумителен протокол с Община Свиленград за съвместно финансиране. Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов се ангажира да разговаря с Общинска администрация-Свиленград, за да бъде решен в най-кратки срокове проблемът.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини