Златаровци обменят добри практики в Ямбол

От 26.05.2021г. до 29.05.2021г. Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали участва  във   форум за обмен на иновативни практики по Национална програма „Иновации в действие”, чийто домакин бе Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм – гр. Ямбол. 

 Шест учители и двама ученици от гимназията, съвместно с колеги и ученици от  СУ „ Хр. Смирненски” – гр. Хисаря,  имаха възможността да участват в иновативни дейности в областта на училищното и професионално образование,  инициирани  от любезните домакини от гр. Ямбол

По време на тридневното посещение  златаровци  наблюдаваха уроци по иновативните предмети „Философия на успеха” и „Арт сладкарство”. Въвеждането на иновации в преподаване повишава мотивацията за учене и  развива креативното мислене на учениците.

Атрактивният  предмет „Философия на успеха” силно впечатли участниците във форума.  Учениците  от училището домакин  споделиха  впечатленията си  от срещи с  известни личности, от историите на успеха  им,  философията  и пътя за постигането му.  Личният пример на успели  българи , както и интересното учебно съдържание  по предмета имат за цел да развият у  младите хора вяра в собствените възможности и  да повишат  тяхното самочувствие .

Интересна среща между  традиции и съвремие беше демонстрирана по предмета  „Арт сладкарство”, където наравно с традиционните сладкарски изделия се изучават и иновативни техники в сладкарското производство. Учениците от ПГ по туризъм съвместно с техните връстници от гр. Ямбол   участваха в приготвянето на сладкарски изделия за кетъринг, като се запознаха  с  иновативните техники при производството им .  Учители и ученици се насладиха на здравословните, изключително вкусни  и с   креативен  дизайн сладкарски изкушения.

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали изказва своите най-искрени благодарности на колегите и учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм – гр. Ямбол   за топлото посрещане, за специалното  внимание, за споделения опит, за професионализма и приятелството!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини