20 °C

Златаровци обменят добри практики в Ямбол

От 26.05.2021г. до 29.05.2021г. Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали участва  във   форум за обмен на иновативни практики по Национална програма „Иновации в действие”, чийто домакин бе Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм – гр. Ямбол. 

 Шест учители и двама ученици от гимназията, съвместно с колеги и ученици от  СУ „ Хр. Смирненски” – гр. Хисаря,  имаха възможността да участват в иновативни дейности в областта на училищното и професионално образование,  инициирани  от любезните домакини от гр. Ямбол

По време на тридневното посещение  златаровци  наблюдаваха уроци по иновативните предмети „Философия на успеха” и „Арт сладкарство”. Въвеждането на иновации в преподаване повишава мотивацията за учене и  развива креативното мислене на учениците.

Атрактивният  предмет „Философия на успеха” силно впечатли участниците във форума.  Учениците  от училището домакин  споделиха  впечатленията си  от срещи с  известни личности, от историите на успеха  им,  философията  и пътя за постигането му.  Личният пример на успели  българи , както и интересното учебно съдържание  по предмета имат за цел да развият у  младите хора вяра в собствените възможности и  да повишат  тяхното самочувствие .

Интересна среща между  традиции и съвремие беше демонстрирана по предмета  „Арт сладкарство”, където наравно с традиционните сладкарски изделия се изучават и иновативни техники в сладкарското производство. Учениците от ПГ по туризъм съвместно с техните връстници от гр. Ямбол   участваха в приготвянето на сладкарски изделия за кетъринг, като се запознаха  с  иновативните техники при производството им .  Учители и ученици се насладиха на здравословните, изключително вкусни  и с   креативен  дизайн сладкарски изкушения.

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали изказва своите най-искрени благодарности на колегите и учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм – гр. Ямбол   за топлото посрещане, за специалното  внимание, за споделения опит, за професионализма и приятелството!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
19 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Умереността ви е похвална и това ще ви донесе повече успехи днес. Ще получите предложение за съвместен бизнес, което може да се окаже добра перспектива за бъдещето ви. Не се колебайте дълго, проявете активност. Събитията ще ви подскажат правилните решения, доверете се на интуицията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Благоприятните възможности за удовлетворяващи ви реализации идват една след друга. Бъдете уверени в себе си и действате, независимо, че ви се увеличават отговорностите. Работата е нещото, което ви държи будни и ви прави активни. Любими занимания може да ви отведат далече от къщи, споделете тези моменти с обичани хора.
19 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Силната ви интуиция ще ви предпази от неразумни постъпки днес. В определен момент се колебаете как да постъпите, но близък приятел ще ви помогне да намерите вярната посока. Имайте повече търпение в личните си контакти, не позволявайте на емоциите ви да властват над вас. Харчите прекалено много за дребни неща.
19 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възможно е да останете подразнени от нетактичното поведение на човек от обкръжението си. От друга страна това ще повиши активността ви, в доказване правотата на тезата ви. Каквото и да се случи бъдете премерени и не позволявайте емоциите да диктуват поведението ви. Отдадеността ви на една идея може да предизвика криза в отношенията ви с партньора.
19 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Отдавате голямо значение на професионалната си заетост и с право. От днешните ви срещи ще зависят доходите ви, което ви прави още по-отговорни. Благодарение и на добрата ви организация, ще повишите ефективността на труда си и ще подобрите климата сред колегите си и в къщи.
19 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не се поддавайте на емоции и не се предоверявайте. Днес се изисква от вас да бъдете последователни в служебните си задължения. Ако е необходимо вложете цялата си енергия, за да се справите със започнатото. Няма да закъснеят и парите, но само ако разчитате на себе си. Любовта ще ви подкрепи, ако срещне у вас воля за борба, а не хленч.
19 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Без да се заяждате с околните и проявявайки добронамереността си към тях, ще ви бъде по-лесно в отстояване на позициите. Добро начало за започващите нова работа, както и за влюбените, които пристъпват към по-голямо взаимно обвързване. Възможности за брак или запознанства с цел брак.
19 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви приятен и спокоен работен ден. Настроението ви действа тонизиращо на всички около вас, затова бъдете сигурни че всеки около вас днес ще остане очарован от излъчването ви. Колега ви предлага добра идея, но е възможно тя да остане на заден план за момента. Изчакайте по-добър момент за да се заемете сериозно с намеренията си.
19 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За пореден път ще покажете уменията си да взимате правилни решения и да ги следвате. Ще потиснете притесненията си за друго време и днес ще се възползвате от всяка подадена ви възможност. До себе си ще имате хора, които открито ви подкрепят и на които може да се разчита. Оценете ги и им върнете жеста.
19 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроени сте за активна почивка. Ще ви привличат занимания със спорт, туризъм или светски живот. Сигурно е, че няма да скучаете, напротив. Любовни трепети ще ви държат будни и подтикват към действия. Добра новина ще ви накара да кроите планове за бъдещето си. Липсата на тревога си е цяло щастие, но дали го осъзнавате?
19 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Печалбите ви преследват независимо с какво се занимавате. Сега е момента да покриете дълговете си(ако имате такива) и да помислите за спестявания. Спокойно можете да си позволите повече разточителство при покупките. Здравето ви е отлично и скоро едва ли ще ви създава проблеми.
19 юни 2021
Последни новини