Историческа вечер за Кърджали! Арда срази Черно море и ще дебютира в Европа

Изображение 1 от 6

    Арда (Кърджали) надви Черно море с 1:0 в здрав мач, игран на "Арена Арда" и решен с изстрел на Иван Коконов. Крилото вкара красив гол в 19-ата минута, който прати тима от Кърджали в Лигата на конференциите. Това е исторически момент в историята на клуба, който ще дебютира в евротурнирите. Освен това Арда си гарантира поне 350 000 евро от УЕФА, а те могат да бъдат и повече при преодоляване на първия съперник. В 75-ата минута Тонислав Йорданов от домакините пропусна дузпа, спасена от вратаря на отбора от Морската столица - Георги Георгиев.

    Мачът започна с положение за гостите от Варна. В шестата минута футболистите на Илиан Илиев създадоха опасна атака отдясно, която завърши с изстрел на Леандро Андраде, който обаче беше спасен от Иван Караджов. По-опасната игра на "моряците" продължи и в 15-ата минута Зе Гомеш пропусна да накаже домакините от изгодна позиция в наказателното поле. 

    В 19-ата минута резултатът в Кърджали беше открит. Тонислав Йорданов намери с добър пас Коконов, който пък с диагонален удар по тревата матира вратаря Георги Георгиев - хубав гол и 1:0 за Арда! 

    Последваха две опасности пред рамката на Караджов, които обаче се оказаха лесни за опитния страж. В 30-ата минута Спас Делев центрира отдясно, а Коконов опита от воле да намери отново мрежата. Този път обаче топката профуча над целта. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при 1:0 за хората на Николай Киров. 

    Второто полувреме предложи малко емоции и липса на положения в дълъг период от време. Едва в 73-ата минута Спас Делев центрира отляво, а Тонислав Йорданов потърси мрежата с глава. Топката се отклони от ръката на Цветомир Панов и реферът Станислав Тодоров показа бялата точка. За реплика към арбитъра Панов получи втори жълт картон и остави тима от Варна с числено намален състав. 

    След това дойде време за изпълнение на дузпата и Тонислав Йорданов потърси десния ъгъл на вратата, но вратарят Георгиев успя да спаси. Така преднината на Арда продължи да бъде само от един гол.

    В 86-ата минута се случи нещо куриозно. Наставникът на Черно море Илиан Илиев влезе в ролята на подавач на топки на пистата, тъй като нямаше кой да подаде топка на вратаря Иван Караджов, за да продължи играта. Това принуди някогашната звезда на Бенфика да спринтира по пистата и да разрешава проблема. В добавеното време Алекс Петков сгреши и допусна нападател на "моряците" да се откъсне от него, след което го фаулира и получи червен картон. Това обаче не помогна на състава от Морската столица. 

    Арда 1:0 Черно море

    1:0 Иван Коконов (19)

    Стартовите състави:

    Арда: 12. Караджов, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 20. Лозев, 24. Ал. Петков, 27. Мартинов, 33. Тилев, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов.

    Черно море: 22. Г. Георгиев, 6. Попов, 27. Димов, 28. Дробаров, 2. Панов, 15. Леандро, 71. Панайотов, 10. Ил. Илиев, 23. Гарсия, 72. Родриго, 20. Гомеш.

    Спортал.бг

    Снимки:Ники Матанов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини